A levél pdf formátumban itt letölthető: https://bit.ly/XVI-valasz

 

Alpolgármester

Ügyintéző: Vincze Annamária Telefon :                     +36 1 40 1 1 680

E-mail: vinczeannamaria@bp16.hu

Tárgy:           RE: tájékoztatás kérés a koronavírusról

 

 

Tisztelt Elnök asszony!

 

 

Köszönöm szépen megkeresésüket, ezúton szeretném tájékoztatni arról, hogy Budapest Főváros XVI. kerületi Ónkormányzata milyen segítség nyújt a sérült gyermekeket nevelő családoknak számára.

Az önkormányzat 2020. március 10. óta hoz intézkedéseket a koronavírus terjedésének lassítása es a kerületi lakosok védelme érdekében. Ezek az intézkedések az önkormányzat weboldalán     nyomon     követhetőek:    https://bp16.hu/hirek/koronavirussal-kapcsolatos-hire

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott, az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatásáról szóló Intézkedési Tervben foglaltaknak eleget téve Budapest Főváros XVI. kerület Önkormányzata frissíteni szeretné információit arról, hogy a kerületben hány fő fogyatékossággal élő személy él otthonában. Ehhez megkerestük az általunk ismert érdekvédelmi szervezeteket.

Az idősek védelme érdekében létrehoztunk egy segítő rendszert, melyet kiterjesztettünk a fogyatékossággal élőkre is. A kabinet@bp16.hu email címen és a +362O94O762 -es telefonszámon minden nap 8-tól -20 óráig fogadjuk a segítségkéréseket, és várjuk az önkéntesek jelentkezését, akik a segítségnyújtásban vennének részt.

A segítségnyújtás kiterjed a bevásárlásra, receptkiváltásra, ügyintézésre, illetve minden olyan segítségkérésre, melynek teljesítése nem ütközik akadályba. Ebben részt vesznek a kerületben dolgozó, e célra mozgósítható köztisztviselők, közalkalmazottak és az önkéntesek is.

Ha kisebb mennyiségben érkeznek tárgyi és élelmiszer-adományok, azt a Napraforgó Család-és Gyermekjóléti Központhoz irányítjuk, ők közvetlenül juttatják el a látókörükbe került rászorulóknak.

Nagyobb mennyiségű élelmiszeradomány az önkormányzat által ismert, a támogatási rendszert eddig is igénybe vevőkhöz jut el, illetve a fent említett elérhetőségeken segítséget kérők számára kerül kiosztásra.

Megszerveztük a gyermekétkeztetés elvitelének lehetőségét azok számára, akik másképp nem tudják megoldani.

A megszokottak szerint nyújtható be települési támogatás iránti kérelem a kerületben. Felkészültünk rá, hogy ebben a nehéz időszakban több kérelmet nyújtanak be a lakosok, a megszokottnál. A hatályba lépett rendeletmódosítás alapján azok, akik a koronavírus miatt veszítik el munkájukat, rendkívüli települési támogatásban részesülhetnek.

 

Budapest, 2020. április 8.

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat | Alpolgármester

1163 Budapest, Havashalom  utca 43.  ]  1. emelet 1 20.

www.bp16.hu  | Tel.:  +36 1 40  11 400 |info@bp16.hu