Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!

Ezúton szeretnénk kérni, hogy a kialakult járvány-helyzet miatt szervezetünk részére információkat küldjenek.

Szervezetünk, a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület célja a sérült gyermekeket nevelő családok támogatása Magyarországon. Munkánk során mindig igyekszünk az aktuálisan kialakult helyzetre, szükségletekre szabni tevékenységeinket és szolgáltatásainkat is.

 

A koronavírus járvány a fogyatékossággal élő embereket és a sérült gyermeket nevelő családokat is rendkívül megterheli.

Az EMMI március 25-én kiadott intézkedési tervében a fogyatékossággal élő embereket is különösen veszélyeztetett célcsoportnak minősítette. Az intézkedési terv részletezi azokat a szolgáltatásokat, melyekben a fogyatékossággal élő embereknek és családjaiknak részesülniük kell. Ezen feladatok ellátása közül számos az önkormányzatokat terheli, mindazonáltal tudjuk, hogy ezekhez elengedhetetlen a megfelelő forrás biztosítása, így nyílt levélben, 12 másik szervezettel közösen, kértük a döntéshozókat, hogy ezt biztosítsák az önkormányzatok számára.

Mivel az országban rengeteg sérült gyermeket nevelő családnak jelent kihívást a bevásárlás, gyógyszerkiváltás vagy bármilyen ügyintézés, kialakítottunk egy olyan önkéntes hálózatot is, mely ezekben a feladatokban nyújt támogatást a családoknak.Kérjük, írják meg jelenleg mivel támogatják a sérült gyermekeket nevelő családokat a kialakult helyzetben. Az intézkedési tervben foglaltakat hogyan kívánják megvalósítani, illetve forrásaikhoz mérten milyen további tevékenységekkel tudják támogatni a családokat. Válaszaikat szeretnénk nyilvánosságra hozni.

Előre is köszönjük és mindenkinek jó egészséget kívánunk.

Üdvözlettel:

Csordás Annamária Anett

elnök

A Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület