10 évesek vagyunk

lepjunk_logo-removebg-preview

Adj esélyt a kapcsolatra! - 2016

Adj esélyt a kapcsolatra! című kisfilmünk 2016-ban jelent meg. Ebben azt mutatjuk be, hogyan akadálymentesíthető azoknak az embereknek, fiataloknak a kommunikációja, akik nem tudnak beszélni és a kezüket sem tudják írásra használni.

A kommunikációs akadálymentesítés nagyon fontos a számunkra, mert inkluzív tanulócsoportunk, A Holnap Iskolája a nem beszélő és írásban is nehezen megnyilvánuló gyerekek előtt is nyitva áll. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy minden gyermek, akinek az egészségügyi állapota ezt lehetővé teszi, közösségben nőhessen fel, a képességeinek megfelelően tanulhasson.

2016-ban a CIB Bank támogatásának köszönhetően egy kísérleti programot valósítottunk meg. Ennek során a halmozottan sérült gyerekeket és szüleiket a Tobii szemvezérelt kommunikációs eszközzel ismertettük meg, Ez ma az egyik legfejlettebb segítség ilyen sérültségű emberek és környezetük számára a világon.

A résztvevőknek lehetősége volt 2 hónapon keresztül szakember támogatásával megismerni és használni az eszközt. Azoknak a gyermekeknek, akiknek használhatónak bizonyult a módszer, adománygyűjtést indítottunk, Támogatóinknak hála hat gyermek az otthonában is folytathatta a tanulás a Tobii segítségével.