lepjunk_logo-removebg-preview

10 évesek vagyunk

Szülői képzések 2013-tól

2013. óta szervezünk szülői képzéseket. Ezeket főként pályázatokból tudjuk finanszírozni.

2013-ban dr. Pintér Gábor klinikai szakpszichológus vezetésével szülősegítő foglalkozásokat tartottunk egyesületünk tagjainak,

2015-ben sikeresen pályáztunk, az elnyert összegből pedig 120 órás képzést indítottunk az EMMI és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával. A képzés két részből állt. A résztvevők mentálhigiénés önismereti és segítő tréninget kaptak és csoportvezetői ismereteket is elsajátíthattak. A 8 résztvevőből végül 7-en végezték el a tanfolyamot, amelyet a drámapedagógus végzettségű Csordás Anett és a Dr. Pintér Gábor klinikai szakpszichológus vezettek. Gyöngyösön, Szigethalmon és Budapesten önesegítő csoport is alakult.

A következő évben a Bánfi Ilona mentálhigiénés szakember is csatlakozott az előadókhoz. Egy újabb pályázat keretében ismét vezetői képzést tartottunk. Ezúttal a résztvevők a koraszülött intenzív osztályon dolgozó sorstársaikat segített a tudás birtokában.

 

2016 második felében Támasz klubot szerveztünk szülőknek Duraj Diána és Beke Éva vezetésével.

2016 őszétől 2017. nyár végéig az érdi Életfa Szülői csoportot erősítettük, mentoráltuk, míg 2017 őszétől 2018 nyaráig a maglódi Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítványt,akik létrehozták a Kagyemo házat, ahol hiánypótló kezdeményezésként nappali ellátó intézményt működtetnek súlyosan-halmozottan sérült gyermekek számára. 

2017-ben a Magyar Szegénységellenes Hálózat segítségével 4 alkalommal érdekképviseleti workshopot tartottunk. 

2019-ben a CKA és az Esély Labor Egyesület együttműködsével 5×2 napos workshopokat rendeztünk közösségszervezés, kampánykommunikáció és fundraising témakörben.