lepjunk_logo-removebg-preview

10 évesek vagyunk

Rendezvény az evési, nyelési nehézségekről és a szondatáplálásról - 2018

Szerettünk volna minél teljesebb ismeretet átadni minden érintettnek a komoly evési, nyelési nehézségekről, hazai és külföldi terápiás lehetőségeiről, valamint tájékoztatást nyújtani a szondatáplálásról.

Tudtuk, hogy ez csak úgy lehetséges, ha az érintetteket, a szülőket és a szakembereket ismét egy sztalhoz ültetjük. 2018 márciusában a Premier Kultcaféban végül Rendezvény az evési, nyelési nehézségekről és szondatáplálásról címmel konferenciát és kerekasztal beszélgetést rendeztünk dr. Csohány Ágnes osztályvezető főorvos (Bethesda Gyermekkórház), Váró Anna evésterapeuta és gyógytornász valamint Bánfi Ilona mentálhigiénés szakember közreműködésével. 

Az eseményt online is közvetítettük. A résztvevők egy ajándék könyvet kaptak. Váró Anna Tanácsok evési nehézséggel küzdő gyerekek szüleinek című munkáját Csiznier-Kovács Andrea érintett szülő, a Lépjünk, hogy léphessenek későbbi elnöke lektorálta. Az programban nem csak előadások és beszélgetések szerepletek. Az érintettek kipróbálhattak különböző speciális eszközöket, vízsűrítő anyagot, poharakat, kanalakat, amelyek a nyelési nehézséggel élő emberek életét könnyítik meg.