Hozzáférhető és megfizethető lakhastást!

Egy olyan szülőkből, szakértőkből és szervezetek tagjaiból álló csoport vagyunk, akik szeretnének megfizethető és hozzáférhető lakhatási lehetőségeket teremteni halmozottan és súlyosan-halmozottan sérült emberek számára.

A Biztonságos lakhatás alapjog

Miért dolgozunk?

A halmozottan és súlyosan-halmozottan sérült gyerekek/felnőttek számára sajnos nincs megoldva a lakhatásuk kérdése, sem a nappali ellátásuk.

Az uniós támogatások csak a nagy intézményekre vonatkoznak. Mi szülők, hiába szeretnénk elkezdeni akár önerőből kialakítani hosszútávú, fenntartható megoldást, sajnos nincsenek lehetőségek, támogatások.
Míg bírjuk erővel természetesen mindent megteszünk gyermekeinkért, de nekik is joguk van a lehető legönállóbb, önrendelkező életre.
 
Emiatt szeretnénk, ha születnének olyan jogszabályi változások, új juttatási forma (vagy a régi kibővítése), amely támogatná ennek a csoportnak a lakhatási megoldását.

Ezért munkacsoportot alakítunk és mind a döntéshozókkal való hosszú távú egyeztetések, lobbi révén, mind egy-egy modell-kezdeményezés létrehozása révén szeretnénk erre a problémára megoldást találni.

Céljaink

Hosszú távon

Halmozottan, súlyosan halmozottan fogyatékos emberek optimális lakhatási körülményeinek megteremtése Magyarországon – 10 éven belül

Rövid távon

Létrehozni Budapesten optimális (elérhető és megfelelő) lakhatási
megoldásokat, amelyek megfelelnek a törvényi előírásnak, igazodnak a szükségletekhez és igényekhez – 2 éven belül.